Sajtóközlemény; Jelentkezz a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr versenyre

Fényképezte Zsigmond Vilmos sajtóközlemény

Az operatőröket díjazó rangos 26. Energa Camera Image Filmfesztiválon 2018. November 12-én hétfőn délután nagy sikerrel mutatták be a Fényképezte Zsigmond Vilmos című magyar dokumentumfilmet a Special Screening szekcióban az Opera Nova nagytermében.

A személyes hangvételű film Zsigmond Vilmos életét mutatja be a fényképein keresztül, a Ludwig Múzeumban megrendezett Fényképezte Zsigmond Vilmos kiállítás központba helyezésével. Az 53 perces dokumentumfilm magánfinanszírozásból készült, Zsigmond Vilmos magyarországi családjának, a SPARKS Camera and Lighting Kft. vezetőinek finanszírozásával és gondozásával.

A premieren, és azt követő beszélgetésen részt vettek a film producerei Romwalter Judit és Romwalter Béla Richy, Szakonyi Noémi Veronika rendező és Hargittai László, a film vágója.
Alan Lowne, a British Cinematographer főszerkesztője így írt a filmről: Egy fantasztikus megemlékezést láthattunk a Cameraimage-on Vilmosról, a film világpremierjén. A film bemutatta Vilmos személyes, nagyszerű fekete fehér képeit, amit az élete során készített, úgy ahogy ő az életet látta. Mark Galerne ezt írta a filmről: Milyen érdekes dokumentumfilm! Micsoda ember! Vilmos egy csodálatos művész és egy alázatos, tehetséges ember volt. Köszönet a nagyszerű bemutatóért és filmért Juditnak és Richinek. Noémi remek munkájának köszönhetően a film lenyűgöző volt.
A rangos filmfesztiválon Vilmos Zsigmond 2015-ben a Ludwig Múzeumban elsöprő sikerrel kiállított fényképei is megtekinthetők lesznek egészen január elejéig a Bydgoszcz Kulturális Központban, a film pedig többszöri levetítésre kerül.

Jelentkezz a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr versenyre ITT!