II.Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nagyjátékfilm, tévé-, dokumentum-, természet- és kisjátékfilm, valamint diákfilm kategóriában adtak át díjakat a második alkalommal megrendezett Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait csütörtökön Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Díjazottak:

Természetfilmek kategóriájában Mosonyi Szabolcs kapta az elismerést a Vad Balaton című alkotás fényképezéséért.

A dokumentumfilmek mezőnyében Vargyasi Levente Tehenesek című alkotása győzött, Boros-R. Györgyöt pedig Az elíziumi kém című film fényképezéséért elismerő oklevéllel jutalmazta a zsűri.

A kisjátékfilmek kategóriájának győztese Dévényi Zoltán operatőr lett az Ostrom című film képeiért, míg Szőke Dániel elismerő oklevelet kapott az Irinyi című filmért. A diákfilmes mezőny győztese Lehr Juhász Péter lett a Jakab című alkotás képi világáért, a tévéfilmek mezőnyében Csukás Sándor kapta az elismerést a Merénylet című alkotásért. Az elismerő oklevelet Dévényi Zoltán vehette át a Curtiz című filmért.

A játékfilmek kategóriájában Nagy András operatőr kapta a díjat az Örök tél című történelmi drámáért. Nagy a kétezres években több filmjét is fényképezte  Mundruczó Kornélnak, majd Hajdu Szabolcs alkotótársa lett a Fehér tenyér, a Bibliotheque Pascal és a Délibáb című filmekben. Az Örök tél rendezőjével, Szász Atillával is ez a harmadik közös filmje, korábban A berni követ-en és a Félvilág-on dolgoztak együtt. az elismerő oklevelet Marosi Gábor vehette át az Akik maradtak című alkotásért.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”nevezes”][vc_column][vc_column_text]Gratulálunk a díjazottaknak![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]