Iskolánk kezdete

A Magyar Operatőrök Társasága (HSC) 2006-ban, Novák Emil a HSC 50 éves oktatási módszerét ötvözte az ausztrál filmoktatás nemzetközileg is elismert módszereivel,

felhasználva a HSC legendás operatőreinek több évtizedes tapasztalatait és így egy olyan iskolát hozott létre a HSC tagjainak segítségével, ahol intenzív, a magyar és nemzetközi film és televíziós ipar elvárásainak figyelembevételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával, a HSC kiemelkedő tagjainak irányításával, magas színvonalú szakemberképzés valósulhat meg.

Diákjaink a következő tanfolyamok, képzések közül választhatnak

Tanfolyamok

Diákjaink Operatőr előképző, DIT – “digitális kép technikus”, Focus puller – “élesség állító” , Utómunka asszisztens tanfolyamokon vehetnek részt 2021-ben.

Támogatott képzések

Világosító képzés a Nemzeti Filmintézet támogatásával

Elismert szakemberek

Az 50 éves oktatási rendszer ötvözete az ausztrál filmoktatás nemzetközileg is elismert módszereivel, egy intenzív két féléves kurzusba tömörítve. Tanuld a filmes szakmát ott és olyan szakemberektől ahol több mint 15 éve ezt tanítják!

A 2010-2011-es tanévtől kezdve a Stábiskola munkájában részt vesz az IMAGO az Európai
Operatőrök Szövetsége is. Így a Stábiskola hallgatóinak egyedül Magyarországon lehetősége van nemzetközileg elismert szakemberektől is tanulni.

A HSC STÁBISKOLA a magyarországi filmes iskolák közül a legjobb lehetőségeket biztosítja a hallgatók számára a szakmában való elhelyezkedés és a filmes továbbtanulás területén is. A HSC Stábiskolában többek között: segédoperatőröket, világosítókat, TV kameramanokat, HD technikusokat, rendezőasszisztenseket, felvételvezetőket, digitális utómunkával foglalkozó szakembereket képzünk. Az első oktatási év óta összesen 700 diplomát adott ki a HSC STÁBISKOLA.