IV. KOVÁCS LÁSZLÓ-ZSIGMOND VILMOS OPERATŐR DÍJÁTADÓ

A koronavírus világjárvány miatt online kerül megrendezésre a IV. Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjátadó estje 2021. április 17-én este hét órától.

Szombaton, a Vigadóban kerülnek átadásra a Kovács László-Zsigmond Vilmos Életműdíjak, amivel idén Szilágyi Virgil, Rák József, Kovács Gyula és Lukács Lóránt munkássága előtt tisztelegnek a szervezők. Az Életműdíjak mellett ismét átadásra kerül a Bojkovszky Béla Díj, amit idén Stecz István fog megkapni.
Emellett az is ki fog derülni, hogy kik voltak a tavalyi év legjobb operatőrei. A verseny hat kategóriájába összesen 82 filmet neveztek az alkotók. A zsűrizésben Bordás Róbert, Tóth Zsolt és Vajda Péter vettek részt. Továbbá fény derül arra, hogy kié lesz a legértékesebb hazai diákfilm-díj. A különleges elismerésben több mint egy évtizede részesül a kategória nyertese, aki a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég hatvanezer amerikai dollár értékű Panavision filmes kameracsomagjával gazdagszik.
A díjátadót a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia, a Sparks Kft., Schwindl Kft, illetve a Two Men’s Show Kft támogatja.
A díjátadót a Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj Facebook-oldalán nézhetik meg élőben szombat este 19:00 órától.