Focus puller- élesség állító tanfolyam

A focus puller az operatőrrel dolgozik, és a feladata, hogy gondoskodjon a kép élességéről: a kamera fókuszát folyamatosan állítja az éppen filmezett személy vagy tárgy kamerához közeledésének vagy távolodásának megfelelően. Kulcsfontosságú, hogy a munkáját hibátlanul végezze, mert az életlen snitt utólag nem javítható.

A hétvégenként történő tanfolyamot elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező filmes szakemberek tartják, akik többek között olyan szuperprodukciókban dolgoztak, mint Ridley Scott részben itthon forgatott alkotása, a Mentőexpedíció.

Előfeltétel:Felvételi beszélgetés
Képzés ideje:hétvégi napokon
Jelentkezési határidő:2021. október 20.
Fizetési határidő:2021. október 25.
Kezdés:2021. október 30.
Vizsga:2022. április vége

A tanfolyam teljes díja:

450.000 Ft + ÁFA

nyilvántartási szám: B/2020/008744

A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést.

Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek,
hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 15 évben több mint 700 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.