Digitális utómunka - VFX tanfolyam

A 21. századi filmkészítés egyik legizgalmasabb szakmunkájának tanfolyama indul a HSC Stábiskolában. Magyarországon elsőként oktattunk digitális képi utómunkát. Egyedülálló módon, közvetlenül az utómunka szakemberektől (a kivitelezőktől). A digitális mozgókép-manipuláció egy fiatal szakma. Pár évtizedes múltra tekint vissza.

Abban az időszakban indult fejlődésnek, amikor a személyi számítógépek megjelentek és fokozatosan elérhetővé váltak szélesebb rétegek számára. Létrehoztak speciális szoftvereket is e témában, amik a hardverekkel együtt folyamatosan fejlődnek napjainkban is.

Éppen ezért egy jó alapot nyújt azoknak az érdeklődőknek akik ebben a szakmában szeretnének dolgozni, illetve segítséget nyújthat a már filmszakmában dolgozóknak is, hiszen olyan információkat, módszereket, ismereteket ad, melyet máshol nem lehet megszerezni. A digitális film készítés és film-trükk készítés, illetve a továbbtanulás alapjait!

A tanfolyamra olyan érettségizett fiatalok jelentkezését várjuk, akik készség szinten kezelik a leggyakrabban alkalmazott képfeldolgozó szoftvereket. A tanfolyam várhatóan 2021. október végén indul. A hétvégenként történő képzést elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező filmes szakemberek tartják.

Előfeltétel:Felvételi beszélgetés
Iskolai előképzettség:sikeres érettségi vizsga
Képzés ideje:hétvégi napokon
Jelentkezési határidő:2021. október 20.
Fizetési határidő:2021. október 25.
Kezdés:2021. október 30.
Vizsga:2022. április vége

A tanfolyam teljes díja:

450.000 Ft + ÁFA

nyilvántartási szám: B/2020/008744

A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést.

Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek,
hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 15 évben több mint 700 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.