BESZÁMOLÓ DIT Technikus képzés

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a gyakornoki program keretében a HSC Stábiskola DIT- digitális kép technikus képzése befejeződött. Második alkalommal összesen tizenegyen sikeresen vizsgáztak. A DIT a kamera csapatok egyik legfelelősségteljesebb munkáját végzi, a rögzített anyagok kezelését,

illetve az operatőr és rendező számára a felvett anyag végső szín és fényvilágának helyszíni fényelését.

 

A képzés teljes árából a jelentkezőnek a Filmalap támogatásával csupán a teljes összeg 20% – át kellett kifizetniük, azaz 750.000 Ft helyett 150.000 Ft.-ot, nagy segítséget jelentett az itt végzett hallgatóknak.

A DIT képzés elméleti oktatói voltak: Magyar Filmlabor munkatársai:  Bódizs Tamás, Böhm Dániel,Erdélyi László Attila, Erdélyi Zsolt, Kovács lászló, Líbel Róbert, Ormándlaky Zsolt,Polyák János.

gyakorlati oktató: Rácz Péter DIT képtechnikus.

 

A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést. Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek, hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 10 évben több mint 500 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.

A HSC Stábiskola a hazai produkciók előállításánál és a bérmunkák kiszolgálásánál is segíti az új szakemberek belépését a filmiparba. Az intézmény filmes szakemberképzésének fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt és az ARRI München. A technikai eszközöket az ARRI és a Tiger Film biztosította.

www.stabiskola.hu     https://www.facebook.com/Stabiskola

 

A Filmipari Képzési Programról: http://mnf.hu/hu/oktatas/filmipari-kepzesi-program

A képzés a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával valósult meg