Iskolánk kezdete

A Magyar Operatőrök Társasága (HSC) 2006-ban, Novák Emil a HSC 50 éves oktatási módszerét ötvözte az ausztrál filmoktatás nemzetközileg is elismert módszereivel, felhasználva a HSC legendás operatőreinek több évtizedes tapasztalatait és így egy olyan iskolát hozott létre a HSC tagjainak segítségével, ahol intenzív, a magyar és nemzetközi film és televíziós ipar elvárásainak figyelembevételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával, a HSC kiemelkedő tagjainak irányításával, magas színvonalú szakemberképzés valósulhat meg.

Oktatásunk sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az országban megnyíló új filmoktatásaiban mindenütt a HSC által kidolgozott módszerrel tanítanak a társaság tagjai.

Diákjaink a következő képzések közül választhatnak

A 2010-2011-es tanévtől kezdve a Stábiskola munkájában részt vesz az IMAGO az Európai Operatőrök Szövetsége is. Így a Stábiskola hallgatóinak egyedül Magyarországon lehetősége van nemzetközileg elismert szakemberektől is tanulni.

A HSC STÁBISKOLA a magyarországi filmes iskolák közül a legjobb lehetőségeket biztosítja a hallgatók számára a szakmában való elhelyezkedés és a filmes továbbtanulás területén is. A HSC Stábiskolában többek között: segédoperatőröket, világosítókat, TV kameramanokat, HD technikusokat, rendezőasszisztenseket, felvételvezetőket, digitális utómunkával foglalkozó szakembereket képzünk. Az első oktatási év óta összesen 500 diplomát adott ki a HSC STÁBISKOLA.