Világosító képzés a Nemzeti Filmintézet támogatásával

A világosító elsajátítja a filmkészítés technológiáját, meghatározza a szükséges világítási eszközöket. Felméri a kameramozgatás iránti igényeket, meghatározza a kameramozgatás eszközeit. Felveszi és ellenőrzi, szükség szerint szervizelteti a kiválasztott eszközöket. Gondoskodik biztonságos helyszínre szállításukról, kiépíti az ideiglenes hálózatot, elhelyezi, rögzíti a lámpákat.

A szükség szerinti kiegészítőkkel üzemelteti a világítást, a helyszínen adódó és elvégezhető javítási és karbantartási feladatokat elvégzi. A kiválasztott kameramozgató eszközöket telepíti, üzembe helyezi, működteti, szükség és lehetőség szerint karbantartja és a helyszínen javítja azokat. Elvégzi az adódó díszítési munkákat, gondoskodik az eszközök biztonságos visszaszállításáról és korrekt leadásáról.

A képzés együttműködő partnereinknél a Two Men’s Show Kft – ben és a Sparks Kft –ben valósul meg.

A tanfolyamra olyan érettségizett fiatalok jelentkezését várjuk, akik készség szinten kezelik a leggyakrabban alkalmazott képfeldolgozó szoftvereket. A tanfolyam várhatóan 2021. október végén indul. A hétvégenként történő képzést elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező filmes szakemberek tartják, akik többek között olyan szuperprodukciókban dolgoztak, mint Ridley Scott részben itthon forgatott alkotása, a Mentőexpedíció.

Előfeltétel:Felvételi beszélgetés
Iskolai előképzettség:sikeres érettségi vizsga
Képzés ideje:hétvégi napokon
Jelentkezési határidő:2021. november 8.
Fizetési határidő:2021. november 14.
Kezdés:2021. november 20.
Vizsga:2022. április vége
Óraszám:200 óra

A képzés teljes díja:

130.000 Ft 

nyilvántartási szám: E/2020/000384

A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést.

Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek,
hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 15 évben több mint 700 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.