Segédoperatőr képzés a Nemzeti Filmintézet támogatásával

Segédoperatőr képzés a Nemzeti Filmintézet támogatásával

A mozgóképszakmában mindenki tudja, hogy mennyire felelősségteljes, igazi szakmai kihívást igénylő munka a segédoperatőré. Ők a film képi-vizuális világát meghatározó operatőr közvetlen munkatársai, egy film elkészültében rendkívül fontos szerepet játszanak.

A nálunk tanuló hallgatók a gyakorlati órák keretében folyamatosan kapnak elméleti tudnivalókat is, de megismerkednek a világon ma használatos legkorszerűbb kamerákkal, objektívekkel, különböző kiegészítőkkel, szűrővel, kameramozgató berendezésekkel. Szó lesz a képformátumokról, kép kivágásról, az alapvető világítási konstrukciókról, a fénymérésről, a kompozícióról. Megtanulják a film betöltését, a kamerák használatát, tisztítását, karbantartását. Nagyon sok gyakorlást és oda figyelést igénylő élességállítást is folyamatosan gyakorolják. A filmkölcsönző cégekkel, illetve a laboratóriumokkal való kapcsolat szintén elengedhetetlenül fontos. Igazi forgatáson való részvétel az operatőr mellett, a profi stáb munkájának megismerése szintén a tananyag része.

A képzés együttműködő partnerünknél a Sparks Kft – ben valósul meg.

A tanfolyamra olyan érettségizett fiatalok jelentkezését várjuk, akik készség szinten kezelik a leggyakrabban alkalmazott képfeldolgozó szoftvereket. A tanfolyam várhatóan 2021. október végén indul. A hétvégenként történő képzést elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező filmes szakemberek tartják, akik többek között olyan szuperprodukciókban dolgoztak, mint Ridley Scott részben itthon forgatott alkotása, a Mentőexpedíció.
Előfeltétel:
Felvételi beszélgetés
Iskolai előképzettség:
sikeres érettségi vizsga
Képzés ideje:
hétvégi napokon
Jelentkezési határidő:
2021. szeptember 30.
Fizetési határidő:
2021. október 10.
Kezdés:
2021. október 28.
Vizsga:
2022. március vége
Óraszám:
200 óra

A képzés teljes díja:

130.000 Ft + ÁFA

nyilvántartási szám: E/2020/000384

A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést.

Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek,

hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 15 évben több mint 700 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.

HSC Stábiskola

 

H-1145 Budapest, Róna u. 174.
Fogadóóra hétfőtől – péntekig 10-14 óráig!
Mobil: +36 30 279 5132
E-mail: stabiskola@hscmot.hu

Nyilvántartási szám: E/2020/000384, B/2020/008744

Adatkezelési szabályzat

Tanfolyamok:

 

DIT- digitális kép technikus tanfolyam
Focus puller- élesség állító tanfolyam
Operatőr előképző tanfolyam.
Támogatott képzések:
Segédoperatőr
Világosító

 

Hamarosan induló képzések:

 

Produkciós asszisztens
Rögzítésvezető