Segédoperatőr

A segédoperatőr szakirányról:

A filmszakmában mindenki tudja, hogy mennyire felelősségteljes, igazi szakmai kihívást igénylő munka az operatőr asszisztensé. Ők a film képi-vizuális világát meghatározó operatőr közvetlen munkatársai, egy film elkészültében rendkívül fontos szerepet játszanak.

A segédoperatőr feladatai:

  • a képfelvevő berendezéseknek a kívánalmak szerinti előkészítésére, beállítására, működtetésére és napi karbantartására
  • a képfelvételi anyagok és információhordozók kezelésére
  • távolság– és fénymérésre
  • élesség– és íriszállításra

A segédoperatőr képzésről:

A nálunk tanuló hallgatók a gyakorlati órák keretében folyamatosan kapnak elméleti tudnivalókat is, de megismerkednek a világon ma használatos legkorszerűbb kamerákkal, objektívekkel, különböző kiegészítőkkel, szűrővel, a filmnyersanyagokkal, kameramozgató berendezésekkel. Szó lesz a képformátumokról, kép kivágásról, az alapvető világítási konstrukciókról, a fénymérésről, film érzékenységéről, a kompozícióról. Megtanulják a film betöltését, a kamerák használatát, tisztítását, karbantartását.

Nagyon sok gyakorlást és oda figyelést igénylő élességállítást is folyamatosan gyakorolják. A filmkölcsönző cégekkel, illetve a laboratóriumokkal való kapcsolat szintén elengedhetetlenül fontos. Igazi forgatáson való részvétel az operatőr mellett, a profi stáb munkájának megismerése szintén a tananyag része.

Mivel hatalmasat változott az utóbbi időben a filmkészítés, a film és a videó összefonódásáról is sokat tanulnak.

HSC Stábiskola

H-1145 Budapest, Róna u. 174.
Fogadóóra hétfőtől - péntekig 10-14 óráig!
Mobil: +36 30 279 5132
E-mail: stabiskola@hscmot.huNyilvántartási szám: E-000791/2014/A001

Adatkezelési szabályzat

Rólunk mondták

``A legfontosabb, hogy legyen meg az alapképzés! Ami itt nálatok szerintem nagyon jól meg van szervezve!``

ANDY VAJNA SZAVAI ISKOLÁNKRÓL