Focus puller- élesség állító képzés

Intenzív Focus puller- élesség állító és DIT- digitális kép technikus
képzést indít a STÁBISKOLA!
A képzésen résztvevők csak előzetes tudásszint felmérés után kerülnek kiválasztásra!

2017–ben, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a gyakornoki program keretében a HSC Stábiskola DIT- digitális kép technikus képzése és Focus Puller képzése során összesen huszonhatan sikeresen vizsgáztak. A végzett hallgatók maximálisan kihasználták a lehetőségeket, folyamatosan dolgoznak a szakmában. Nagy az érdeklődés a tanfolyamok iránt, idén újra jelentkezhetsz a tanfolyamokra.

A 21. századi filmkészítés egyik legizgalmasabb szakmunkájának képzése indul a HSC Stábiskolában. A DIT a kamera csapatok egyik legfelelősségteljesebb munkáját végzi, a rögzített anyagok kezelését, illetve az operatőr és rendező számára, a felvett anyag végső szín és fényvilágának helyszíni fényelését.

A képzésre olyan érettségizett fiatalok jelentkezését várják, akik készség szinten kezelik a leggyakrabban alkalmazott képfeldolgozó szoftvereket, e területen szerzett OKJ-s előképzettség előny. A filmszakmai oktatás várhatóan 2018. szeptember végén indul. A hétvégenként történő képzést elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező filmes szakemberek tartják, akik többek között olyan szuperprodukciókban dolgoztak, mint Ridley Scott részben itthon forgatott alkotása, a Mentőexpedíció.

A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést. Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek, hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 10 évben több mint 500 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.

A képzésre jelentkezni 2018. szeptember 10-ig lehet, a Stábiskola hivatalos oldalán, a jelentkezési lap kitöltésével.

A HSC Stábiskola a hazai produkciók előállításánál és a bérmunkák kiszolgálásánál is segíti az új szakemberek belépését a filmiparba. Támogatók: ARRI Rental Deutschland GmbH magyarországi fióktelepe, a Sparks Kft. és a Korda Filmstúdió biztosítja.

A kurzus időtartalma:

Kurzus hossza: hétvégi napok
Kezdés: 2018. szeptember 28.

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.

A kurzus díja:

Teljes kurzus ára: 450.000 Ft + Áfa

HSC Stábiskola

H-1145 Budapest, Róna u. 174.
Fogadóóra hétfőtől - péntekig 10-14 óráig!
Mobil: +36 30 279 5132
E-mail: stabiskola@hscmot.huNyilvántartási szám: E-000791/2014/A001

Adatkezelési szabályzat

Rólunk mondták

``A legfontosabb, hogy legyen meg az alapképzés! Ami itt nálatok szerintem nagyon jól meg van szervezve!``

ANDY VAJNA SZAVAI ISKOLÁNKRÓL