Hangfelvételi asszisztens

A hangfelvételi asszisztens szakirányról:

A hangfelvételi asszisztens elsajátítja a filmkészítés technológiáját, a hangfelvételnél megítéli a hangforrások és a tér jellegét. Felméri a rögzítendő hanggal kapcsolatos igényeket, felveszi és ellenőrzi, szükség szerint szervizelteti a kiválasztott eszközöket, gondoskodik biztonságos helyszínre szállításukról. Összeilleszti a berendezés részeit, bemikrofonoz, és szükség szerint kísér.

További feladatai közé tartozik:

  • a mikrofonoknak és a hangfelvevő berendezések a kívánalmak szerinti előkészítésére, beállítására, működtetésére és napi karbantartására
  • a hangfelvételi anyagok és információhordozók kezelésére
  • a hangfelvételek elkészítésében való részvételre (mikrofonozásra, rögzítési korrekciókra)

Gondoskodik az eszközök biztonságos visszaszállításáról és korrekt leadásáról. Hangi utómunkánál a felvett anyagokat átírja, közreműködik a szükséges utószinkronokban, a szükséges zenefelvételekben. Előkészíti a keverést, elvégzi a fényhang-átírást.

Főbb témák az oktatás során:

A film hangja, a hang szerepe és súlya a hangosfilmben, hangtechnikai alapismeretek, hangfelvételi eszközök ismertetése, a mikrofonos és a világítás kapcsolata, mikrofonos és a filmet rögzítő kamera kapcsolata, mikrofonozás a gyakorlatban (valós forgatás látogatása).

HSC Stábiskola

H-1145 Budapest, Róna u. 174.
Fogadóóra hétfőtől - péntekig 10-14 óráig!
Mobil: +36 30 279 5132
E-mail: stabiskola@hscmot.huNyilvántartási szám: E-000791/2014/A001

Adatkezelési szabályzat

Rólunk mondták

``A legfontosabb, hogy legyen meg az alapképzés! Ami itt nálatok szerintem nagyon jól meg van szervezve!``

ANDY VAJNA SZAVAI ISKOLÁNKRÓL