DIT- digitális kép technikus képzés

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával DIT- digitális kép technikus képzést indít a HSC STÁBISKOLA.

A filmszakmai képzés teljes árából a jelentkezőnek a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával csupán a teljes összeg 20% – át kell kifizetnie azaz 150.000 Ft + Áfát (A képzés telje ára: 780.000Ft + Áfa)

A képzésen résztvevők csak előzetes tudásszint felmérés után kerülnek kiválasztásra!

A képzésre olyan érettségizett fiatalok jelentkezését várják, akik készség szinten kezelik a leggyakrabban alkalmazott képfeldolgozó szoftvereket, e területen szerzett OKJ-s előképzettség előny. A filmszakmai oktatás várhatóan 2018. szeptember végén indul. A hétvégenként történő képzést elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező filmes szakemberek tartják, akik többek között olyan szuperprodukciókban dolgoztak, mint Ridley Scott részben itthon forgatott alkotása, a Mentőexpedíció.

A 21. századi filmkészítés egyik legizgalmasabb szakmunkájának képzése indul a HSC Stábiskolában. A DIT a kamera csapatok egyik legfelelősségteljesebb munkáját végzi, a rögzített anyagok kezelését, illetve az operatőr és rendező számára, a felvett anyag végső szín és fényvilágának helyszíni fényelését.

A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést. Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek, hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 10 évben több mint 500 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.

A képzésre jelentkezni 2018. szeptember 10-ig lehet, a Stábiskola hivatalos oldalán, a jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges ITT.

A HSC Stábiskola a hazai produkciók előállításánál és a bérmunkák kiszolgálásánál is segíti az új szakemberek belépését a filmiparba. Az intézmény filmes szakemberképzésének fő támogatója reményeink szerint a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt és az ARRI München, a technikai eszközöket a Sparks és a Korda Filmstúdió biztosítja.

A kurzus időtartalma:

Kurzus hossza: hétvégi napok
Kezdés: 2018. szeptember 30.

A filmszakmai képzés várható időtartama és az oktatás időpontja: 2018. szeptember 28. – 2019.február 02.

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.
A képzésre jelentkezni 2018. szeptember 10-ig lehet, a Stábiskola hivatalos oldalán, a jelentkezés menüpontban.

A kurzus díja:

Teljes kurzus ára: 780.000 Ft + Áfa
A filmszakmai képzés teljes árából a jelentkezőnek ha a Magyar Nemzeti Filmalap támogatja a tanfolyamokat, így a tanfolyam díja 150.000 Ft + Áfa.

A HSC Stábiskola a hazai produkciók előállításánál és a bérmunkák kiszolgálásánál is segíti az új szakemberek belépését a filmiparba. Az intézmény filmes szakemberképzésének fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt.  A technikai eszközöket az ARRI Rental Deutschland GmbH magyarországi fióktelepe, és a Schwindl Kft. biztosítja. A képzésben részt vesznek a Magyar Filmlabor munkatársai.

HSC Stábiskola

H-1145 Budapest, Róna u. 174.
Fogadóóra hétfőtől - péntekig 10-14 óráig!
Mobil: +36 30 279 5132
E-mail: stabiskola@hscmot.huNyilvántartási szám: E-000791/2014/A001

Adatkezelési szabályzat

Rólunk mondták

``A legfontosabb, hogy legyen meg az alapképzés! Ami itt nálatok szerintem nagyon jól meg van szervezve!``

ANDY VAJNA SZAVAI ISKOLÁNKRÓL